Гръцката полиция обяви, че откакто са въведени мерките за карантина са задържани рекорден брой нарушители - 1795 души, които са решили да излязат по улиците и да не се съобразят с правителствените наредби, въведени в опит за борба с коронавируса, пише "Фокус"

Всички задържани са санкционирани и е трябвало да заплатят глоба от 150 евро за действията си. Най-много нарушители има в регионите Атика, Йонийските острови и Крит.

От полицията информираха, че също така е имало и стотици задържани собственици на магазини и заведения, които са отказали да затворят обектите си, като техният брой по последни данни е 267 души.

Основно става дума за собственици на магазини за дрехи, цветя и спортни стоки, кафенета, фризьорски салони и ресторанти. Това се случва на фона на бушуващата епидемия от коронавируса, която взе 78 жертви в Гърция според последни данни, а заразените са 821 души.

Само за последния ден са починали 22 души, информира министърът на здравеопазването Сотирис Циодрас. Той допълни, че в момента са хоспитализирани 134 болни от COVID-19, 53 от които се нуждаят от интензивни грижи.

Освен това 36 от заразените с вируса са се възстановили. По думите на министъра здравните власти са тествали за COVID-19 повече от 10 хил. души.