В американския град Кий Уест, Флорида, собственикът на частен остров и две имения беше арестуван за кражба в магазин, пише Маями Хералд.

59-годишният Андрю Франсис Липи ходил в магазина няколко дни подред и купил две кафемашини, осем крушки и шпионка. После се опитал да върне покупките и да си вземе парите.

Служителите на магазина забелязали, че той е сменил стоките и се обърнали към полицията. В пакета са намерили само една калъфка за възглавница от престилка, един стар модел имало в кутия от оставената от него кафеварка и баскетболна топка в другия пакет. Върнатите крушки не били в пакетите.

Щетите бяха оценени на 300 долара и 59 цента. Липи бе арестуван и обвинен в кражба, но бил освободен на следващия ден преди процеса. Той отрича вина и асоциира инцидента с търговски спор. Запис на камерите за наблюдение показва друго.

Една седмица преди кражбата Липи платил осем милиона долара за имението на американския филантроп Едуард Б. Найт и частния остров, на който се намира сградата. Липи също притежава имение, където заснеха един от сезоните на риалити шоуто MTV Real World. 

Превод: БЛИЦ