Свидетел по делото на известния престъпник Хоакин Гузман – Ел Чапо, разказа в съда, че един от наемните убийци на мафиота имал специална „стая за убийства“, където извършвал кървави екзекуции. Едгар Галван разкри, че стаята на Антонио Маруфо-Ягуара била звукоизолирана, така че от нея да не излиза нито звук, а подът бил специално облицован, за да се чисти лесно, съобщава „Дейли мейл“.
 
„Веднъж той ме заведе в къщата, където подът беше просто с бели плочки. Там той убиваше хора. От тази стая никой не излиза“, каза 41-годишният Галаван в съда в Но Йорк. Той се съгласил да издаде тайните на престъпния клан.
 
Галаван потвърдил, че е бил шофьор на такси, който се сприятелил с Маруфо през 2007 година след развода си. Двамата се сближили и Маруфо му станал приятел за купони. Скоро той заживял в Ел Пасо, Тексас, и започнал да работи за Маруфо, който ръководел картела на Ел Чапо в мексиканския град Хуарез.
 
Галаван потвърди, че Ягуара му помогнал да прехвърли оръжия през границата за „разчистване“ на конкурентни картели Хуарез. „Разчистване“ означавало избиване на всички хора, за да може Ел Чапо да завладее района.
 
Все още не е ясно дали къщата за убийства е в Тексас или Мексико и колко хора са убити там. Бившият таксиджия признал за придобиването на огнестрелно оръжие в два отделни случая, което да бъде използвано за убийствата на Маруфо, но отрича той някога да е дърпал спусъка.
 
Обикновено той пренасял автомати АК-47.
 
В момента Маруфо се намира в мексикански затвор.
 
Превод и редакция: БЛИЦ