Израел е най-сигурната страна, която се справя с огнището на коронавирус по-успешно от другите. Това сочат резултатите от проучване на експерти от фонда Deep Knowledge Group, пише Express.

Според получените данни държавата е получила най-висок резултат по отношение на публичната администрация, както и за наблюдение на откриването на болестта и готовността й за лечение. „Фактът, че Израел е водеща страна, не е изненадващ, като се има предвид, че тя е в състояние на постоянна криза и има богат опит по отношение на затваряне на граници и извънредни ситуации“, казаха експерти.

Германия е следващата в списъка - в сравнение с други европейски страни, тя в момента има най-добрите показатели и според изследователите след стабилизиране на епидемиологичната ситуация ще получи значителни икономически ползи. На трето място в класирането е Южна Корея.

Освен това Австралия, Китай, Нова Зеландия, Тайван, Сингапур, Япония и Хонконг са посочени също като най-безопасни при дадените обстоятелства. Русия е поставена на 12-та позиция в списъка, а САЩ - на 70-та.

Според данните от сутринта на 20 април общият брой на заразените COVID-19 в света достигна 2 404 071. От началото на пандемията са умрели 165 229 души, повече от 624 хиляди пациенти са се възстановили.

Превод: БЛИЦ