Ще си търся правата. Чакам аутопсията. Към момента нещата са на моя страна. Ще съдя болницата и личната лекарка. Детето беше зле, но веднъж не й пусна изследвания. Това заяви Нурджан Сашов – баща на 4-годишната Селин, която почина в германска болница.

Както БЛИЦ съобщи, полицията в Кьолн разследва смъртта на 4-годишното българско момиченце, починало в болница най-вероятно от бронхопневмония. Семейството и негови близки пък организираха протест пред клиниката, на който се събраха около  800 души.Пред bTV почерненият баща разказа, че детенцето боледувало много често, защото било недоносено. „На 22 декември аз бях на участие. Жена ми е завела детето в бърза помощ. Беше с висока температура, над 39 градуса. Там обаче й казали да й дадем Нурофен. За тях вечно всичко е наред.Тя хъркаше. Беше много зле. С Нурофена смъкнахме малко температурата. В неделя вечерта детето пак се влоши. В понеделник пак отидохме в болница, пак ни върнаха.

На Коледа пак отидохме. Тогава ни казаха, че е в много критично състояние и трябва да се оперира незабавно. Белия й дроб бил събрал гной. Извадиха го със спринцовка и ни пратиха да я оперират в друга болница. Там обаче празнуваха”, разказа патилата си Нурджан.По думите му, в една от епикризите на малката пишело, че има съмнения за белодробна инфекция.

„От 12 години живея в Кьолн. Социално осигурени сме, всеки месец си плащаме осигуровките”, каза още той.

„Най-малкото ми дете, което е на 3 месеца, също е много зле, с бронхит е, но не му дават медикаменти, защото трябвало само да се пребори”, оплака се още Нурджан Сашов.

„Тук ни взимат за животни”, възмути се бащата на 4-годишната Селин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ