Командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна Сергей Наев прогнозира какво ще се случи на украинския фронт през 2023 г.

Той казва, че Русия ще се опита да установи контрол върху цялата територия на Украйна, съобщава "УНИАН".

По думите на Наев противникът ще продължи да провежда настъпателни действия с цел пълно превземане на Донецка и Луганска област, ще изгради отбранителни линии във временно окупираните територии на Херсонска и Запорожка област и ще прехвърля мобилизираните.

„В бъдеще агресорът иска да завземе нови територии, за да създаде буферни зони, за да гарантира „сигурността“ на окупираните територии на Украйна, които вече са „включени в Руската федерация“, казва командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна. 

Украинските защитници от своя страна ще задържат по-нататъшното настъпление на руските сили и ще им нанесат максимални загуби в жива сила и техника. Освен това Въоръжените сили на Украйна ще изграждат своя боен потенциал за контранастъпление и освобождаване на окупираните от Русия територии.

„Действащите части и подразделения трябва да бъдат оборудвани и превъоръжени с най-новите образци въоръжение и военна техника, както собствено производство, така и на страните партньори.

Паралелно с доставката на най-новите бойни системи е необходимо активно да се обучава личния състав с участието на военни специалисти от партньорските страни“, подчертава Наев.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук