Украинските военнослужещи продължават да нанасят огромни загуби в личен състав и техника на руската терористична армия, пише OBOZRVATEL. 

Огромна роля в намаляването на армията на Путин играят, наред с други неща, контраразузнавачите на Службата за сигурност.

Военните показаха как с насочени изстрели са унищожили четири единици зенитно-ракетни системи на руските нашественици. Това съобщиха от пресслужбата на СБУ.

Контраразузнавачите на СБУ превърнаха в скрап едновременно системата за ПВО БУК-М1 и три ТОР-2М на окупационната армия на Руската федерация. Единият "ТОР" се опита да свали безпилотния самолет-камикадзе на украинските защитници. 

Въпреки това, благодарение на уменията на оператора на БПЛА, беше възможно да се спаси и ръчно да се премахне от вражеска ракета.

След това дронът-камикадзе „превзе“ целта и настигна руския зенитно-ракетен комплекс, който в този момент се опитваше да се скрие от украинските военни.

На сметката на военните контраразузнавачи на Службата за сигурност е и унищожаването на редица вражеска техника. Бойците от подразделението „минусираха“ три самоходни артилерийски установки „Нона“, три бойни машини на пехотата, два танка, станция за радиоелектронна борба и укрепления на противника.

Освен това, във взаимодействие с артилеристите от въоръжените сили на Украйна, контраразузнавачите на СБУ коригираха огъня и унищожиха още 84 единици вражеско оръжие. Сред тях: 7 танка, 6 реактивни системи за залпов изстрел „Град“ и 6 самоходни артилерийски установки. Противникът също загуби 11 оръдия и 21 бронирани превозни средства и друга техника.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук