Жителка на Свердловска област почина от мозъчен кръвоизлив, след като беше приета в болница след водна аеробика в курорта Анталия, който се води за меката на туризма в Турция и често предпочитана дестинация от хиляди българи.

54-годишната Нели Лаптева е пристигнала в турския курорт на 6 октомври със свои близки. След сеанс по водна аеробика в местен хотел обаче се почувствала зле. Била е отведена в болница, където ѝ е направена компютърна томография.

Лекарите съобщили за мозъчен кръвоизлив и жената е претърпяла успешна мозъчна операция на 10 октомври. Рускинята дошла в съзнание, но след това състоянието ѝ рязко се влошило. Пациентката е била поставена в състояние на изкуствена кома. На 23 октомври рускинята е починала.

Веднага след приемането ѝ е болницата дъщерята на Лаптева се обърнала към застрахователната компания, но тя отказала да покрие разходите. Причината е, че според застрахователите смъртта е причинена от хронично заболяване.

Семейството на починалата обаче твърди, че не е знаело за наличието на болест. Това е поредният случай на починал руски турист в Турция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!