Туристка от Великобритания загуби съзнание и изпадна в кома на турското летище. 36-годишната Виктория Лангфийлд била на почивка в Анталия заедно със съпруга си и двете им деца. В последния ден от отпуската младата британка започнала да страда от силно главоболие.

Когато цялото семейство пристигнало на летището, тя припаднала пред мястото за чекиране.Тъй като малко преди края на ваканцията туроператорът им Thomas Cook обявил фалит, се наложило съпругът на Лангфийлд да търчи из летището, за да намери лекарска помощ.На помощ му се притекли други туристи. Виктория била откарана в най-близката болница. Лекарите успели да стабилизират състоянието й, а рентгенът показал, че младата жена има аневризма на главния мозък.След 16-часова операция кървенето в мозъка е спряно. 

Медиците са изумени от издържливостта на организма й, тъй като едва 3% от пациентите в толкова тежко състояние стигат до болницата живи.  Веднага щом състоянието на британката се подобри, тя ще бъде транспортирана до Великобритания със специален медицински самолет, който ще каца на всеки час, за да не се натоварва мозъка й.

Превод: БЛИЦ