Жена загина, а двама мъже са в неизвестност, след като снежни виелици удариха части от Гърция, съобщиха полицейски представители, цитирани от Ройтерс. Бурята „София“ предизвика обилни снеговалежи и доведе до затваряне на пътища в цяла Гърция.

Обилни снеговалежи има дори и в ниските части, както и бурни ветрове в морето. Температурите в Централна и Северна Гърция стоят под нулата от почти седмица, а обилните снеговалежи нарушиха транспортните услуги и наложиха отклоняване на полети от северната част на страната.

Припомняме, че тялото на 66-годишна жена бе намерено в преобърнала се кола близо до поток в Кератеа, на 45 км югоизточно от Атина. В колата е имало и двама мъже, чиято съдба е неизвестна. Очаква се от понеделник Гърция да бъде ударена от нов студен фронт.

Повече от 24 часа след силната снежна буря в Северна Гърция много райони на Халкидическия полуостров все още бедстват. Без ток са най-малко две населени места.

Екипи на електрическата компания се опитват да отстранят повредата по мрежата, но работата им е затруднена от блокираните пътища.

На полуостровите Ситония и Касандра снежната покривка достига до 40 сантиметра.

Големи участъци от пътната мрежа в района са затрупани от сняг и непроходими. Има и паднали дървета, които препречват пътищата.

Снощи в разчистването се е включила и армията, след като нейната помощ е била поискана от местните власти на полуостров Халкидики.
 


Снимки: 24rodopi.com

Снежните виелици в южната ни съседка взеха и жертва – 66-годишна жена загина в колата си, която се преобърнала близо до поток в Кератеа, на 45 км югоизточно от Атина. В колата е имало и двама мъже, чиято съдба е неизвестна.

Ако изпаднат в беда заради лошото време, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220 или с генералното консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 или дежурен телефон: +30 2310 869 520, информират от МВнР.