Британската YouTube блогърка Марина Джойс изчезна внезапно, хвърляйки в смут почитателите си, съобщава „Метро”. Феновете й започнали да оставят съобщения в социалните мрежи и успели да привлекат вниманието на полицията.

За местонаходжението на момичето и безопасността й интернет потребителите започнали да се притесняват известно време след излизането на последното й видео. На 21 юни тя публикувала клип, в който се грижи за косата си и обещава да постне нови кадри след седмица.

Оттогава обаче в канала й  не се е появявало нищо ново. 

Полицията е започнала да издирва Джойс в края на юли. Служителите на реда посочват, че за последно блогърката е видяна в лондонския район Харингей.

Ситуацията ескалирала, след гаджето на 22-годишната Марина блогър Брандън Мехмед написал, че любимата му е добре, но в полицията съобщил, че младата жена все още е в неизвестност.Феновете на блогърката дори започнали да подозират, че Мехмед има нещо общо с изчезването й.

Едва на 10 август полицията официално съобщи, че момичето е открито и е в безопасност. Мехмед също публикува официален пост, с който потвърждава думите на служителите на реда. И съобщава, че съвсем скоро Джойс ще публикува ново клипче, в което ще обясни какво се е случило.Младежът добавя, че не е очаквал толкова много хора да започнат да го обвиняват, че е навредил на приятелката си.

Видеообяснението на Марина обаче все още не се е появило. В социалните мрежи 22-годишната британка също не е писала нищо.

Превод: БЛИЦ