Красива стюардеса почина в адски мъки, след като бе ухапана от комар. Организмът на младото момиче от Тайланд се е предал след 3-дневна мъчителна борба с  вирусната треска Денга.

Семейството на 25-годишната служителка на авиокомпания Thai Lion Air е потърсило лекарска помощ с едни и същи оплаквания – силна треска и адско главоболие.

Гл. ас. Огнян Миков: Тигровите комари не могат да ни заразят с опасни болести!

След изследванията станало ясно, че всички роднини са поразени от вирусното заболяване.Организмът на Апитчая Жареонди обаче не успял да се справи с вируса и младата жена починала.Предаването на инфекцията става при ухапване от комар.

7 нетрадиционни метода за справяне с ухапването от комари

В момента в Тайланд те са страшно много, тъй като страната се намира в разгара на дъждовния сезон.Семейството на Апитчая своевременно взело мерки, за да избегне контакта с насекомите, но стюардесата не извадила късмет. Вирусът предизвикал вътрешно кръвотечение, шок и отказ на органите.

Какво да правим, ако насекомо влезе в ухото ни
 
Разбирайки за кончината на Апитчая, приятелят й написа трогателно съобщение на страницата си в социалната мрежа."В 9:10 часа сутринта на 29 юли 2019 година загубих завинаги втората си половинка. Почивай в мир. Обичам те. Да се срещнем в сънищата. Имаме още толкова много неща да обсъдим. Не се прощавам”, пише Парфе Ян.

Превод: БЛИЦ