В Мексико куче на име Ел Паломо (Гълъбът) намери собственика си седмица след изчезването му и го спаси от смърт, съобщи „Ню Йорк пост”.

84-годишният Грегорио Ромеро изчезнал на 27 ноември. Излязъл на разходка, но не се прибрал. Семейството му не го потърсило няколко дни с довода, че той често ходел по други села и не се прибирал с дни. След известно време обаче племенницата на Ромеро се притеснила и се свързала с полицията. Тя казала, че мъжът може да се е изгубил, тъй като страдал от деменция.

През следващите няколко дни Ромеро бил издирван от полицията, спасителните служби и дори следови кучета, но без резултат. Тогава службите привлекли към издирването предано куче Ел Паломо. Животното бързо намерило изчезналия стопанин и отвело полицията при него. Жертвата е била на три километра от къщата.

Изтощеният Ромеро бе откаран в близката болница, където се възстановявал два дни. През цялото това време вярното куче го чакало пред вратата на болницата.

„Благодарение на безусловната любов на домашния любимец, Ромеро успя да се събере със семейството си, защото Ел Паломо ни отведе до местонахождението му“, казаха от полицията.

Наскоро излезе информация и за друго куче герой  - Сторм спаси стопанката от разбойници и нейните котки от горяща къща. За двете героични дела кучето беше наградено с медал.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук