В гората Бриджър-Титън в западната част на американския щат Уайоминг мечки гризли ранили ловец и убили неговия приятел, съобщава WKMG.

Жителят на Флорида Кори Чабън пристигнал във Уайоминг, за да ловува елени-уапити. Той бил придружаван от 37-годишния Марк Ъптейн. В четвъртък, 13 септември, Чабън успя да уцели елен с лъка си, но трупът му бил открит едва на следващия ден. Когато ловците натоварили плячката на кон, те били атакувани от две мечки.

Един от хищниците сграбчил Чабън за крака и го бутнал от коня. Мъжът успял да извади пистолета и да го насочи към мечката, но гризлито избило оръжието от ръцете му. След това звярът се втурнал към Ъптейн и го завлякъл в гората. Чабън твърди, че е хвърлил пистолета към Ъптийн, качил се е на коня си и галопирал в гората.

Той се качил на високо място, където работели мобилните комуникации, и се обадил в службите за спасяване. Два часа по-късно хеликоптер свалил ловеца от планината и го транспортирал в болница, където му била оказана първа помощ. той имал наранявания по крака и ръката си, а на гърдите си имал също рана.

Тялото на Ъптейн било открито в събота, 15 септември, пише местното издание Jackson Hole News&Guide. То се намирало на 400 метра от мястото, където станало нападението. Мечките не докоснали нито него, нито трупа на елена, убит от ловците. Спасителите не успели да намерят пистолета, който Чабън му оставил.

В неделя, 16 септември, служители от департамента по лова и риболова в щата Уайоминг открили и убили двете мечки гризли, които най-вероятно са участвали в атаката срещу ловците. Едно от животните се оказало от женски пол, а другото може би е било нейното вече пораснало дете.

Превод и редакция: БЛИЦ