Наскоро открити писма разкриват, че легендарната първа дама Джаки Кенеди е щяла да се омъжи за бившия посланик на Великобритания в САЩ Дейвид Ормсби-Гор преди да избере магната Аристотел Онасис за свой втори съпруг. Ормсби-Гор, който по-късно наследява титлата Лорд Харлек, е приятел от детството на 35-ия американски президент Джон Ф. Кенеди и негов приближен съветник по време на Кубинската ракетна криза, припомня The New Yourk Times, цитиран от БГНЕС.
Според случайно откритата от семейството му кореспонденция между двамата, те са развили връзка, базирана на "любов и болка" след смъртта на половинките си. Ормсби-Гор дори й предлага брак, но тя му отказва категорично под претекст, че иска да избяга от миналото си и да бъде с "някой, който не е част от целия този свят на болка". Чернова на неговия отговор показва колко разбито е било сърцето му от отказа й. 

 "Защо неща, изпълнени с такава агония, трябва да се случват? Нима има нужда от тях? Часове наред се опитвах да разбера твоето обяснение и може би донякъде успях, макар и да не се съгласявам с него. Но това, което намирам за непоносимо и донякъде неискрено, най-скъпа ми Джаки, е как можа да стигнеш до такова категорично заключение", пише й той.

Това се случва през 1968 година, когато и братът на Джон Кенеди, Робърт, е убит в Лос Анджелис и Джаки официално решава да напусне страната с децата си, за да се спаси от проклятието на семейство Кенеди.

На 20 октомври същата година Жаклин сключва брак с гръцкия милионер Аристотел Онасис, чийто пари й помагат да постигне именно това - уют и бягство. 7 години по-късно 46-годишната Жаклин Онасис отново овдовява. Писмата между Дейвид Ормсби-Гор и Джаки Кенеди ще бъдат продадени на търг в Лондон, организиран от аукционната къща "Бонъм". Той ще се проведе в края на другия месец.