Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски обвини днес лидера на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и претендент за премиерски пост Зоран Заев, че е превърнал партията си в престъпно-мафиотска организация, свързана с братята Геци, известни с престъпленията си в Косово, предаде Танюг.
В съобщение на ВМРО-ДПМНЕ е посочено, че депутатът от СДСМ Мухамед Зекири, който е дясна ръка на Заев, се е снимал с братята Геци от косовския подземен свят.

Братята Рустем и Хетем Геци, бивши членове на Армията за освобождение на Косово, и техният роднина Сабит Геци бяха арестувани по подозрение, че са убили братята Вехби и Гани Бериша през юни 1999 г., като с това са извършили военно престъпление срещу цивилни.

В съобщението си ВМРО-ДПМНЕ припомня, че по-рано в медиите бяха публикувани материали за връзки на Заев с наркодилъри от Арачиново и Тетово.

Партията на Груевски твърди, че СДСМ не може да реализира така наречената "тиранска платформа" без подкрепата на престъпници от подземния свят.

Зоран Заев формира парламентарно мнозинство с три партии на етническите албанци, като прие тяхната платформа за разширяване на правата на албанското малцинство. Сега той очаква да му бъде възложен мандат за съставяне на правителство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!