Жителка на ирландския град Страбан, графство Тирон, спечелила от лотарията 27 милиона паунда, заяви, че парите са разрушили живота й почина. Това съобщава Daily Mail.

През 2013 г. Маргарет Лафри удари джакпота от 27 милиона паунда. Тогава в интервю тя каза, че е купила лотарийния билет, когато е била в центъра по заетостта. По това време тя живеела с 58 паунда на седмица. „Тези пари няма да са мои. Няма смисъл да имаш 27 милиона паунда и да си сам. Те няма да ме направят щастлива. Ще бъда щастлива само когато всички около мен са щастливи“, каза тя.

Впоследствие ирландката купи недвижими имоти със спечелените пари, включително къщата си за 125 хиляди паунда, кръчма и бивша мелница, където открива център за отдих. Тя планира да построи жилища на достъпни цени за жителите на града на своята земя. Жената е похарчила поне половината от печалбата за благотворителност.

По-късно жената твърди, че хората са откраднали милиони от нея. „Разбира се, че съжалявам, че спечелих от лотарията. Преди бях щастлив човек. Парите съсипаха живота ми“, каза тя.

Купената от нея мелница е била подпалена неведнъж. През 2015 г. Лафри беше осъдена на 150 часа тежък труд по обвинение за обида на таксиметров шофьор. В този момент жената била пияна. През 2018 г. тя трябвало да плати на бивш служител 30 000 британски лири, след като съдът установи, че е сплашила и го уволнила по отмъстителна прищявка.

През 2019 г. Лафри каза, че парите й са ад за нея. „Парите не ми донесоха нищо друго освен скръб. Те съсипаха живота ми“, каза тя.

Лафри каза, че й остават само 5 милиона паунда. Тя отбеляза, че не можем  да вземем парите със себе си в гроба. Ирландката никога не се е омъжвала, но има четирима братя и сестра.

Около смъртта си 56-годишната ирландка не работила. Полицията я намери мъртва в дома й. Те казаха, че не виждат нищо подозрително в смъртта на жената, но подчертаха, че ще бъде извършена аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта на Лафри.

Съседът на жената и местният съветник Пол Галахър заяви, че градът е шокиран от новината за нейната смърт. „Всички познаваха Маргарет добре, тя вършеше много добри дела и се занимаваше с благотворителност. Хората са шокирани ", каза той.

Превод: БЛИЦ