Администрацията на британския магазин Marks & Spencer прие решение да отмени надценката за сутиени големи размери след кампанията, организирана от активистки в интернет, предаде АФП.
Представител на магазина заяви, че са научили за недоволството на купувачките, принудени да плащат с две британски лири повече за сутиени размери DD и по-големи. Той обеща от 9 май цените да бъдат еднакви независимо от размера на сутиена, като изтъкна, че качеството на бельото няма да бъде влошено. Преди това от Marks & Spencer обясняваха необходимостта от надценката с допълнителния обем работа и материали при изработването на сутиени големи размери.
Кампанията срещу надценката беше организирана от 26-годишната Беки Уилямс с помощта на Facebook. Активистки на създадената от нея група "Busts 4 Justice" /Бюстове за справедливост/ заявиха, че политиката на Marks & Spencer е “престъпно несправедлива” и призоваха “пищните” дами да се обединят и да сложат край на “откровената дискриминация”.

Онлайн петицията е подписана от почти 13 000 едрогърди жени. Уилямс дори е купила една акция на Marks & Spencer за 3,4 лири, за да получи правото да говори на събранието на акционерите през юли 2009 г. и да изрази тревогата на купувачките, пише ЛентаРу. /БЛИЦ