В Сочи продължава мащабната операция по издирване на загиналите и на останките от самолет Ту-154. Днес стана известно, че на дъното на морето са намерени фрагменти от летателния апарат. В Сочи пристигнаха и близки на загиналите, те са под постоянно наблюдение на психолози.
Състоянието им е много тежко, наложило се е да бъде викана и линейка за жена, която е припаднала. Опознаването на телата ще бъде в Москва, но независимо от това близките на загиналите решили да пристигнат в Сочи. Сред тях е Людмила Толстова – майка на журналиста от НТВ Евгени Толстов.
 
Тя разказва как е научила за гибелта на сина си:
 
„Сутринта исках да пия кафе и включих телевизора, не много силно. В един момент останах поразена, когато на екрана видях снимка на сина си, същата, която имам на телефона си. Трескаво увеличих звука и научих, че е паднал самолетът. Стана ми много лошо, защото разбрах, че ако показват всичко това по телевизията, не може да става въпрос за грешка и Женя повече го няма. И край – земята просто пропадна под краката ми”, разказва почернената майка.
 
От руското министерство на отбраната съобщават, че има готовност при нужда да осигурят самолет, който да откара роднините на загиналите обратно в Москва.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!