Медицинска сестра в защитен костюм и маска на лицето, която се грижи за болните от новия коронаворус в Ухан, заяви, че над 90 000 души вече са заразени със страшната зараза в Китай - това е много повече от данните, които се обявяват официално от правителството. 

Според Пекин болните от вируса в момента са малко над 1970. 

Предупреждението от сърцето на епидемията се появи, докато китайското правителство се изправя пред обвинения в цензуриране на критиките относно начините, по които се справя с болестта.

She also called on foreign governments to send further aid to China, to help it contain the outbreak

Говорейки в запис, разпространен в мрежата, жената казва: Аз съм в района, където започна коронавируса. Тук съм, за да кажа истината. В момента, в провинция Хубей, включително и региона на Ухан, дори в Китай, 90 000 души са заразени с коронавируса"". 

В клипа жената предупреждава хората да не излизат навън и да се въздържат от празнуването на Новата китайска година. 

"Искам да кажа, че всички, които в момента гледат това видео, не трябва да излизат навън. Не празнувайте. Не яжте навън. Един път в годината празнуваме Новата година. Ако вие се опазите сега, ще може да се видите отново с вашите роднини през идната година и ще сте здрави", казва тя. 

Отправяйки отчаян призив за помощ във вид на консумативи, медицинската сестра казва още: "Не ни интересува какво казва правителството. Аз ще ви кажа чрез социалните медии. Всички, моля ви, дарете маски, предпазни очила и дрехи на Ухан. Моля ви, помогнете ни. В момента ресурсите ни не са достатъчни". 

Превод и редакция: БЛИЦ