Ужасна трагедия е станала в централната регионална болница в Курска област в Русия, съобщават световните издания. Според разследването 30-годишният анестезиолог-реаниматор Андрей Сурагин е пребил и удушил 21-годишната медицинска сестра Ирина Ж.

Момичето е намерено през нощта пред асансьорите на болницата. Диагностицирана е с фрактури на челюстта и няколко ребра, както и с черепно-мозъчно нараняване.

В същото време се отбелязва, че по време на убийството лекарят може да е бил пиян. А жителите на града не изключват, че конфликтът е могъл да избухне въз основа на факта, че жененият лекар, имащ две деца, се е влюбил в младата медицинска сестра.На страницата на Ирина в социална мрежа обаче могат да бъдат намерени нежни снимки с друг младеж, с когото се е срещала няколко години и когото е чакала от армията.

В допълнение към кадрите с любимия си, студентката по медицина, която е била на стаж в болницата, е публикувала снимки с нейни приятелки, кадри от пътувания и от обучението си.Момичето се е интересувало от изкуство - с удоволствие ходела на изложби. Тя обичала рок музиката, сред изпълнителите, поместени от нея в социалната мрежа са Rammstein, David Bowie, "Агата Кристи", "Наутилус Помпилиус".

На стената в акаунта на Ирина се е оказал записан също така плашещ и пророчески цитат, че човек не трябва да отлага живота си за по-късно.

"Отлагайте за утре само онова, което не искате да завършите до самата си смърт", написано е като статус на стената на убитата млада жена.Както лекарят, така и жертвата му са започнали дейността си в болницата през ноември 2020 г. Колегите са характеризирали момичето положително, жителите на града също наричат анестезиолога добър човек. Те обаче са предположили, че в нощта на убийството той е могъл да употреби не само алкохол, но и да приеме наркотици.

В момента Сурагин е задържан и е образувано наказателно дело за убийство.