Колониалната система се срина, но опасното й наследство продължава да живее. Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Това стана по време на първото заседание на организационния комитет на обединението на политическите и обществени сили "Форум на привържениците на борбата срещу съвременните практики на неоколониализма", съобщават световните медии.

"Мерките, предприети през последните десетилетия, казано направо, не можаха напълно да изкоренят опасното колониално наследство. Ясно е, че самата колониална система се срина, но нейното наследство продължава", каза още Медведев.

В същото време Медведев подчерта, че изграждането на многополюсен свят предизвиква отхвърляне в редица страни, тези, които са свикнали да мислят в логиката на собствената си изключителност, глобално господство, и тези страни са добре известни.

"На първо място, това са най-големите икономически развити сили, които имат колониално минало: това е Великобритания, и Франция, и Германия, и, разбира се, Съединените американски щати", добави Медведев.

Просто Наско и Минеков плащали за трансджендър оргии с пари на данъкоплатците ВИДЕО 18+

Заместник-председателят на Съвета за сигурност подчерта, че методите на въздействие са се променили:

 

Вместо открито насилствено подчинение, бившите собственици на колониите, под марката на съвременните доктрини, налагат своите ценности на страните от Азия, Африка, Латинска Америка, независимо от традициите и историята на други страни, пречи на развитието на собствената си култура, образование, социална практика, третира гражданите на други държави "все едно като хора дори не от втори, а понякога от трети клас".

"Достатъчно е да погледнете решенията, които се вземат в тези държави и съдебните актове. Те понякога се държат грубо, самоуверено и в крайна сметка тези действия имат общо пагубен ефект върху националното развитие на държави, водят до деградация на системата на международните права, създават рискове от разрушителни и продължителни регионални конфликти", коментира Медведев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук