Мелания Тръмп очерта начините, по които тя поддържа персонала, който управлява резиденцията в Белия дом, докато тя и президентът Доналд Тръмп се бият срещу COVID, докато Иванка Тръмп се присъедини към редиците на служители, работещи от вкъщи, след като броят на помощниците, положителни за коронавируса, нарасна, пише bg-voice.com. 

Президентът Тръмп, все още заразен коронавирус, се завърна у дома, пораждайки загриженост относно агентите на тайните служби, които го пазят, и над 100 служители в резиденцията на Белия дом, повечето от които са възрастни и представители на малцинствата, което ги поставя в по-голям риск от заразяване с COVID-19.

Първата дама очерта действащите насоки за безопасност за служителите в резиденцията, която попада под нейната юрисдикция.

„Здравето и безопасността на персонала на резиденцията е от първостепенно значение за Първото семейство“, каза Мелания Тръмп в изявлението си.
Тя отбеляза, че от март насам са въведени политики за дезинфекция от типаболничен клас и персоналът е насърчаван да работи от разтояние, когато може. Персоналът в пряк контакт с първото семейство се тества ежедневно, а поддръжащият персонал се тества на всеки 48 часа. Персоналът също носи пълен набор лични предпазни средства, тъй като президентът и първата дама са болни от вируса.

В Белияа дом също така са инсталирани допълнителни санитарни и филтриращи системи, за да поддържа въздуха чист.

„В началото на април всички служители на резиденцията трябваше да носят маски по всяко време“, отбеляза тя. Нает беше и консултант за „добро здраве“, с когото членовете на персонала могат да говорят анонимно, особено за да се съсредоточат върху проблемите на психичното здраве.

Междувременно секретната служба не казва колко от техните агенти са дали положителни тестове за болестта. От съображения за сигурност Сикрет Сървиз не издава колко от служителите са дали положителни тестове за COVID-19, нито колко от служителите са били или са в карантина.
Междувременно двама военни помощници, които имаха близък контакт с президента, се оказаха болни от вируса.

Военните помощници действат като лични асистенти, обслужват храненето на президента, носят пътната му чанта, провеждат телефонни разговори и провеждат набор от други задължения – всичко това, което ги поставя в близък личен контакт с президента. Те пътуват с него и влизат и излизат от Овалния кабинет – или където и да е той – цял ден.

Самият Тръмп е наблюдаван за здравето си непрекъснато. за него се грижат медицински екип, военни лекари и медицински сестри на повикване и всички около него са с маски N-95. Персоналът попочистване е снабден с противорадиационни костюми.