Жителят на американския щат Тенеси стана поредната жертва на патогенните бактерии Vibrio vulnificus, които са се хранили с неговата плът. Мъжът се е заразил с бактериите по време на почивка във Флорида. 12 часа след последното си влизане във водата той получил треска и започнал да се гърчи, съобщава Си Ен Ен. 

Лекарите открили черни петна по гърба му, които не реагирали на лечение с антибиотици, съобщи дъщеря му Шерил Бенет Вейгъл.  

Опасните болести на летния сезон

Впоследствие мъжът получил отравяне на кръвта, от което починал. Миналата сряда лабораторни изследвания показаха, че той е бил заразен с бактерията Vibrio vulnificus.

Трябва да се отбележи, че според експерти тази бактерия убива годишно по 100 души. 

Голяма част от случаите на заразяване се случва през периода май-октомври. Бактериите, които се хранят с плът, спират кръвообращението и водят до некроза на тъканите.  

От плувните басейни може да пипнете диария

Учените са на мнение, че заразяването става след употреба на недоварени морски дарове или при контакт на открити рани с морската вода. Антибиотиците са способни да излекуват щетите от бактериите, но често на пациентите се налага да бъде присаждана кожа.  

Превод и редакция: БЛИЦ