Жена от американския щат Кънектикът обвини бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в неуместно поведение спрямо нея, съобщават световните агенции. Това е втората жена, отправила подобни обвинения срещу него в последните три дни. Байдън обмисля дали да се кандидатира за президентската номинация на Демократическата партия.

Ейми Лапос (43 г.) разказва, че инцидентът станал през 2009 г. по време на събиране на средства за политическа кампания. Жестът на Байдън (76 г.) към нея не бил от сексуално естество, но бил нежелан физически контакт.

Байдън я хванал за главата и си отъркал носа в нейния нос. Жената дори останала с впечатлението, че той има намерение да я целуне по устата.

Според Лапос поведението на Байдън показвало „сексизъм и женомразие“.
 
На двете снимки: Ейми Лапос и Джо Байдън на срещата, свързана с набиране на средства за политическа кампания, на 5-ти октомври 2009 година 

Миналата седмица бившата парламентаристка от щата Невада Луси Флорес обвини Байдън, че е поставил изотзад ръце върху раменете ѝ и е целунал тила ѝ по време на проява през 2014 г.

Байдън обмисля дали да се кандидатира за номинация на Демократическата партия за президент, като сондажи сочат, че той е начело сред потенциалните кандидати.