Млада украинка, оцеляля по чудо при кървавия атентат в нощния клуб "Рейна" в Истанбул, разказа подробности за ужаса, при който загинаха близо 40 души. 
Момичето пристига в Турция два дни преди 31 декември. Във фаталната вечер тръгва с приятели към заведението, за да посрещне новата година. В клуба имало около 700 души, става ясно от разказа й пред „Комсомольская Правда”.

Оксана (бел. ред. името на младата жена е променено) дори качва клипче в Инстаграм, на което се виждат множество щастливи хора, които се веселят и танцуват. Купонът обаче не продължава дълго, защото минути след това в заведението нахлува терористът и открива огън по нищо неподозиращите посетители.Според първоначалните съобщения, които се появиха в медиите, убиецът е бил облечен в костюм на Дядо Коледа. „Медиите всичко обърнаха, както обикновено. Това не беше Дядо Коледа, той просто беше с маска. Той уби полицая на входа на клуба и започна да стреля по всичко, изпречило се на пътя му. Никакви Дядо Коледовци не е имало”, казва Оксана пред kp.ru.

 По думите й терористът е бил облечен в сиво и с черна шапка на главата. „Стреляше само един човек”, добавя украинката.
 
„Аз паднах под масата, сигурно съм стояла отдолу 40 минути. След това полицай ми подаде ръка и ме издърпа. След това ме предаде на друг полицай и след това ме изведоха на безопасно място”, разказва момичето.

Там, по думите й, е прекарала още няколко часа. Сега се намира на безопасно място – в хотелската си стая. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ