Комикът и блогър Sir Michael сподели в своя Туитър забавна история. Младежът разказа, че е написал писмо до НАСА с молба да изпращат в космоса провинили се животни като наказание. 

При това блогърът твърди, че по-рано изследователите на космическото пространство вече са правили подобни неща. Също така той се поинтересувал, дали не възнамеряват те да подновят тази практика. 

Той също така предоставил списък на отявлените негодници, които заслужават тази участ. 

"Смятам, че това ще накара непослушните питомци да се отнасят към хората с уважение. Та, ако все пак вие се решите на това, аз има три идеални кандидати:

1 Скатът, който уби Стив Ървин (той трябва да разбере, че е постъпил неправилно). 

2 Чайката, която открадна сладоледа от моята братовчедка през 2016 година (ще бъде трудно да се намери точния виновник, но можем да си изберем която и да е за назидание на останалите)

3 Стършелите

", пише Sir Michael. 


Идеята на младежа бе оценена от мнозина потребители в мрежата, които на шега започнаха дори да дават свои варианти. 

Най-главното обаче е това, че писмото на шегаджията все пак получи отговор от НАСА. 

По думите на учените, младежът се е заблуждавал и животните са били използвани със съвсем друга цел.  

"Скъпи Майкъл, животните са били изпращани в космоса за биомедицински изследвания, чиято цел е било изучаването влиянието на микрогравитацията. Ние никога не сме правили това като наказание за непослушание. Ако искаш да научиш предишните програми на НАСА, моля, посети разделът "История" на сайта ни", пишело в отговора на НАСА. 


За Майкъл обаче отговорът не бил достатъчно убедителен. 

Младежът продължава да настоява, че животните трябва да бъдат депортирани от планетата за лошо поведение, пише Bored Panda.