Младежи от британския град Стоук он Трент се натъкнаха на изключително гнусна находка в бургер, закупен от местния Макдоналдс, пише Metro.

19-годишният Джош Бакин разказва, че с приятелката си - 18-годишната Ейми Уелч, решили да си вземат храна за вкъщи от заведението.  Поръчали си бургер, BBQ Bacon Stack. Бакин отворил кутията, за да провери дали в нея има кисели краставички, които не обичал, и забеляза, че бургерът изглежда доста странно.

„Когато отворих кутията, ми се стори, че бургерът е някак лигав. Имаше слуз върху питката, върху сиренето и върху листата на марулята. След това се вгледахме отблизо и разбрахме, че в кутията има гол охлюв ”, разказва младежът.Малко по-късно двамата се върнали в ресторанта за бързо хранене и се оплакали от находката. В отговор персоналът на заведението им предложил обезщетение в размер на 5 паунда.  

Тийнейджърите обаче решили да продължат разследването и изпратили гнусната си находка за експертиза, която от ресторанта се съгласили да заплатят.

„Съжаляваме, че посетителите ни се сблъскаха с такава неприятност. За щастие експертизата не разкри следи от замърсяване на бургера поради открития в него охлюв”, заяви представител на компанията.