8-годишно момче от Шотландия е починало от неизвестно заболяване само няколко минути след като казало на майка си, че я обича. Инцидентът е наскърбил всички, които са чули тази история и подробностите за смъртта на малкото момче, съобщават сетовните издания.

Тази сърцераздирателна трагедия се е случила в края на пролетта. Клеър Уокър помолила сина си да облече пижамата си, за да гледа филм преди лягане. Последното нещо, което Килиан казал на майка си е, че той я обича. Буквално няколко минути след това той започнал да крещи, след което загубил съзнание и паднал в обятията на майка си.

Жената казва, че писъкът изразявал силна уплаха. Никога досега тя не била чувала нещо подобно. Майката се опитала да изведе сина си навън, за да може да подиша малко свеж въздух, но той паднал в безсъзнание в ръцете й.

Бащата на момчето се опитал да му даде изкуствено дишане, докато Клеър се обадила на спешна помощ. Килиан бил откаран в болница възможно най-бързо, но лекарите не успели да го спасят като момчето починало 10 минути след хоспитализацията.

Майката на Килиан била шокирана от случващото се, защото синът умрял в ръцете й. Тя не можела да повярва какво се е случило и просто го галела по главата, както той обичал.

Експертите смятат, че причината за смъртта на Килиан може да е алергия или остър астматичен пристъп, но досега не е установена точната причина. Резултатите от кръвния тест, който би могъл да изясни ситуацията поне малко, все още не е получен от лекарите. Семейството на Килиан с нетърпение очаква някаква яснота защото загубата им е непрежалима ...

Превод и редакция: БЛИЦ