Бизнесмен е решил да подари къща и кола на бившата си съученичка в знак на благодарност за помощта й в училище. Момичето написа за това във форум на Reddit.

29-годишната потребителка разказа, че има церебрална парализа и от дете използва патерици. В училище връстниците й я тормозели заради болестта. По-късно няколко класа били обединени, момичето имало нови съученици и тормозът над нея само се засилил.

Всичко обаче се променило, след като популярен ученик от нейния клас внезапно се застъпил за нея. „Първоначално бях объркана, но когато видях, че ми оставя тетрадките си, разбрах всичко“, пише авторката на поста.

Момичето започнало всеки ден да прави домашните на съученика си, а той от своя страна не позволявал на връстниците си да я обиждат.

Това продължило почти три години и благодарение на помощта на момичето, представянето на съученика й се подобрило значително. След края на училище двамата никога не са се виждали и не са общували помежду си.

Много години по-късно обаче бившият съученик се свързал с нея. Той казал, че е станал успешен бизнесмен и сега живее в чужбина. Мъжът споделил още, че винаги си спомня за момичето, защото вярва, че без нейната помощ не би постигнал успех в кариерата си.

„Той каза, че иска да ми благодари, защото знае колко е трудно за хората с увреждания и жените в моята страна“, пише потребителката. Бившият съученик решил да купи на момичето нова къща и кола, но тя отказала подаръците.

Известно време по-късно героинята на историята получава обаждане от най-скъпия медицински център в нейния град като е информирана, че са й платени три години физиотерапия.

Първоначално момичето не повярвало какво се случва. След това тя разбрала, че мъжът е платил лечението й. „Вече завърших първите две сесии и тялото ми се чувства много по-добре“, казва авторката на публикацията.

Сега смята да приеме и други подаръци от своя бивш съученик. Момичето се надява, че мъжът ще избере не твърде скъпи варианти.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук