Горещи искри прехвърчаха по време на четенето на присъдата на 33-годишния Ламар Дейвънпорт в Ню Йорк. Мъжът намушка с нож доведената внучка на холивудската звезда Морган Фрийман и тя почина от раните си. Майка му, обаче, крещя в съдебната зала, че тъкмо актьорът е виновен за смъртта на младата жена, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Ламар Дейвънпорт получи присъда от 20 години затвор с 5 години изпитателен срок след това.
 
„Морган Фрийман я насилваше и той ѝ причини това. Той направи това“, извика майката на Девйнпорт преди да бъде изведена с охрана от съдебната зала.

„Той е невинен! Беше инцидент!“, продължи да крещи тя.
 
По време на процеса и преди това имаше обвинения, че Фрийман е имал романтични отношения с 33-годишната Едена Хайнс. В един момент тя пратила съобщение на Дейвънпорт, че имала „чувства към дядо“ без да се уточнява какво точно означава това. 80-годишният Фрийман винаги е отричал подобни твърдения.
 
Хайнс е внучка на първата жена на Фрийман Джанер Адеир Брадшоу.
 
Дейвънпорт е осъден за убийство първа степен, след като през май миналата година нападнал приятелката си Хайнс. Той я наръгал с нож 25 пъти на улицата пред очите на ужасени свидетели.
 


Един от очевидците разказва, че докато мушкал с нож Хайнс, Дейвънпорт повтарял: „Обичам те. Винаги съм те обичал. Бог би искал това“.
 
След като бил арестуван, на нападателя му били дали успокоителни. След това той се събудил крещейки: „Защо се случи това? Не, не. Господи, защо?“.
 
Превод и редакция: БЛИЦ