В интернет се появиха много странни кадри, които могат да изплашат мнозина. На един от тях може да се види ясно как точно в средата на деня върху Пекин, столицата на Китай, постепенно започва да пада истински мрак.
На 24 май беше заснето видео, показващо невероятно красив градски пейзаж. Но в същото време целият град се скрива под тъмнина. Само преди няколко минути на улицата е светло и нищо не подсказва, че скоро ще се случи нещо необичайно. Но сега камерите са записали мрака, в който градските светлини трептят.

Необичайните кадри бяха публикувани на страница в социалната мрежа Twitter на профил, който е подписан от Едуард Лорънс. От момента на публикуването на тази публикация повече от 100 хиляди души вече са я видели.

Някои потребители написаха, че това явление е доста странно, защото дори и времето да е дъждовно и облачно, пак не може да бъде толкова тъмно. Останалите коментатори бяха шокирани от видяното и говориха за странното събитие, както за истинската лудост.

Ако говорим за теоретици на конспирацията, те, както винаги, имат своя версия. Този път твърдят, че тъмнината е покрила града поради факта, че се провеждат годишните конференции на Комунистическата партия и това събитие е донякъде спуснато отгоре.

Някои потребители предположиха, че събитието може да се дължи на силна буря и ужасна светкавица, която блеснала само няколко мига преди видеото да бъде заснето.

Затова Едуард публикува още едно видео, което показва, че след силен дъжд, светлината се завръща в този район на Пекин.

Превод: БЛИЦ