Въпреки че учените прогнозират, че в случай на зомби апокалипсис Ню Йорк ще стане негов епицентър, хората далеч отвъд неговите граници се готвят да оцелеят в тези условия. 

Тази седмица 30-годишният Остин Гигер от американския щат Орегон нахлу в граничен пост на САЩ, където извърши престъпление, което обясни като подготовка за живот в зомби апокалипсис.

Според Newsweek Гигър е откраднал две бронирани жилетки на стойност 3000 долара всяка, радио на стойност 5000 долара, яке за граничар на стойност 200 долара, боеприпаси на стойност 20 долара, лютив спрей на стойност 20 долара и пълнител за боеприпаси на стойност 30 долара. Облечен с откраднато яке и бронежилетка, мъжът е заловен от служител на Гранична полиция, реагирайки на сигнала.

Гигър първоначално се идентифицирал като агент на граничен патрул, но по-късно заявил, че е цивилен и просто се подготвял за зомби апокалипсис.

"Гигър заяви, че е влязъл през вратата на сградата и е започнал да взема предмети, от които се нуждае, за да се защити. Гигър заяви, че вярва, че е в зомби апокалипсис", пише специалният агент на вътрешната сигурност Джеси Милър в наказателната жалба, подадена в съдебна зала.

Агентите на граничния патрул установиха, че обвиняемият има предишна присъда за престъпление в Орегон и е бил на изпитателен срок от началото на април. Сега го очаква нова присъда - в понеделник, 2 октомври, съдът ще се произнесе за задържането му.

Много филми, телевизионни сериали и видео игри са посветени на нашествието на зомбита. Затова учените прогнозират, че в случай на хипотетичен зомби апокалипсис хората ще се фокусират предимно върху информация от популярната култура.

Те разработиха статистически модел на оцеляване в такива условия и казаха кой ще помогне на човечеството да оцелее по време на зомби апокалипсис.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук