Потребител на Reddit с прякор Sgarwo намери 4 хиляди долара на паркинга на магазин Walmart в САЩ. Мъжът винаги бил сигурен, че не би потърсил собственика, ако намери нещо толкова ценно. 

Авторът на публикацията казва, че като видял парите, се огледал, навел се и ги скрил. След това веднага потеглил към дома. По пътя той непрекъснато се оглеждал в огледалото за обратно виждане и треперел, очаквайки преследване.

Вкъщи изведнъж разбрал, че не може да задържи парите за себе си. Той се обадил в магазина и попитал дали някой е съобщил за изчезнала ценност. Оказа се, че парите са загубени от възрастен мъж, който посетил магазина с внучката си и бил страшно разстроен от случилото се.

„Върнах парите. Всички бяха много изненадани и казаха, че ще бъда благословен за постъпката ми. Но сериозно, какво друго бих могъл да направя?", попита авторът на публикацията.

В коментарите към публикацията мнозина подкрепиха човека, нарекоха го добър човек и казаха, че биха направили същото.

"Аз също бих върнал парите, защото в противен случай щях да бъда разяден от вина", каза Kgxo123.

„Бих се зарадвал за минута и след това бих осъзнал, че не мога да живея, знаейки, че някой е ужасно разстроен от загубата на 4 хиляди долара“, добави друг.