В американския град Форт Майерс, щата Флорида, триметров алигатор нападна 23-годишен мъж и отхапа ръката му, съобщава WBBH-TV.

Нападението е станало в неделя, 21 май, в близост до бар "Бандитос". Рано сутринта, малко преди затварянето на ресторанта, Джордан Ривера решил да излезе на улицата, за да се облекчи.

Според американеца, в ресторанта имало много хора, а в тоалетната имало дълга опашка, затова той отишъл да се облекчи на езерцето зад бара. „Отидох до водата. Тогава не разбрах колко е голям. Изведнъж нещо се случи: спънах се, земята просто се срути под мен. Оказах се във водите. И това е буквално последното нещо, което си спомням“, каза той.

Мъжът се събудил чaк в болницата. Той научил от лекаря, че алигаторът му отхапал ръката над лакътя и посетителите на бара го спасили.

Те видели, че Ривера е паднал във водата, и се втурнали на помощ. Те извадили мъжа от езерото и поставили турникет на раната. Благодарение на бързите действия на посетителите в заведението Ривера не изгубил много кръв и останал жив. "Наричам ги ангели, които бяха там и ми спасиха живота”, каза майката на жертвата.

 

Независимо от случилото се, Ривера запазва положително отношение. „Не загубих живота си, загубих ръката си. Това не е краят на света, нали разбирате“, каза той. Очаква се той да започне рехабилитация и да се върне към нормалния начин на живот.

По-късно стана известно, че специалистите от Комисията за опазване на рибните ресурси и дивата природа на Флорида са открили алигатора, който е нападнал Ривера. Животното е заловено и подложено на евтаназия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук