Мъж от Тексас е изправен пред обвинения от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за предполагаема печалба от близо 2 милиона долара от търговия, свързана с вътрешна информация.

Той е обвинен, че е получил поверителна информация чрез подслушване на служебни разговори на жена си, съобщават световните издания.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ обвини Тайлър Лоудън, че е използвал ситуацията с дистанционната работа, за да получи несправедливи предимства на фондовия пазар.

Според документацията на SEC, Лоудън е подслушвал множество работни разговори, водени от съпругата му, мениджър по сливания и придобивания в компанията. SEC твърди, че тези обаждания съдържали поверителна информация относно планове за придобиване на туристически център и паркинг.

Без знанието на съпругата си, твърди SEC, Лоудън започнал да купува акции, купувайки повече от 46 000 акции на TravelCenters of America, целевата компания в придобиването. Тази покупка се случила няколко седмици преди сделката да бъде официално обявена на 16 февруари 2023 г.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

След съобщението цената на акциите на TravelCenters се повишила с близо 71%. След това Лоудън продал всичките си акции, реализирайки печалба от 1,8 милиона долара.

Лоудън в крайна сметка признава действията си пред жена си, като казал, че мотивът е да спечели достатъчно пари, за да не трябва тя повече да работи дълги часове. Въпреки това, след като научила за действията на съпруга, компанията уволнила съпругата му, въпреки че нямало доказателства, че тя съзнателно е изнесла поверителна информация.

В резултат на този инцидент двойката се разделила, съпругата подала молба за развод, а мъжът е изправен пред огромна глоба и връщане на всички незаконни приходи

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук