Жител на САЩ, който е на 30 години, е сигурен, че претърпяният от него коронавирус е причинил по-малък пенис с 3,81 см. 

Експертите също са сигурни, че това може да е резултат от заболяването и затова не е възможно да се коригира ситуацията, съобщава The Sun.

Мъжът не пожела да каже името си. Той сподели историята, че се е заразил с коронавирус в средата на миналото лято. Американецът претърпя болестта доста тежко и беше лекуван в болница. Известно време след изписването му от болницата той е имал еректилна дисфункция, но ситуацията е коригирана, след като мъжът е посетил специалисти. Освен това скоро той започна да забелязва, че пенисът му става по-малък и в момента не е възможно да се реши този проблем.

Мъжът твърди, че преди пенисът му е бил малко по-голям от средния, но сега се е свил забележимо – поне сантиметър и половина. Американският жител добави, че подобни промени са се отразили изключително негативно на самочувствието му, увереността, че е добър в леглото.

Промените в размера на пениса при пациенти, които са имали коронавирус, могат да възникнат в резултат на увреждане на кръвоносните съдове, както и еректилна дисфункция. Това са заключенията на експертите. Ашли Уинтър, уролог от Портланд, отбелязва, че ако пенисът не се напълни с кръв и не се разтяга за дълго време, това може да причини белези на органа и постепенното му скъсяване.

Превод: БЛИЦ