Езерото Гарда в Северна Италия отново е хит сред туристите. За това спомогна последният филм за Джеймс Бонд Quantum of Solace.
На практика действието в първата част на филма се развива по живописните брегове и пътища на езерото. Там са снимани и сцените със зрелищните преследвания с коли.
В резултат на това красивите градчета на Гарда - Гарняно, Кампионе, Тремозине, Лимоне, Рива дел Гарда, Торболе и Малчезине са в момента под прицела на многобройни туристи, които искат да изминат маршрутите на агент 007 и неговата суперкола Aston Martin.
Истински хит са и елегантните хотели и вкусната местна кухня, включваща различни ястия с ориз, дивеч и езерна риба.
Пленителна панорама се открива от шосето, виещо се сред стръмните скали, в посока на север, пътувайки към Рива дел Гарда. Това е зона, любима в миналото и на Кафка, Фройд и Томас Ман.
До центъра на Рива може да се стигне и с туристическо влакче от градините на Porta Orientale, за да се съзерцават в пълния им блясък Torre Apponale, Palazzo Pretorio и кметството.
В ресторанта Al Volt предлагат дори меню Bond Style, което включва спагети с рагу от лин и агнешки котлети. Любителите на Джеймс Бонд могат да отседнат в хотел Luise, където е било седалището на екипа, снимал филма. Близкият Astoria Park Hotel пък предлага незабравим релакс в своя спа-център с масажи на базата на зехтин и лимонова есенция.
Задължителен етап в тура е и спирката до живописните скални структури Marmitte dei Giganti, както и до водопада Cascata del Varone./Pronto Sofia