В стремежа да оцелеят все по-кръвополитна става войната между най-големите ислямистки групировки в Сирия, съобщава rusvesna.su. Джихадистите от новосъздадената „Джебхат Тахрир Сурия” (съюз между „Ахрар аш-Шам” и „Нуредин аз-Зинки”) успешно атакуват бившите си съюзници от „Хайят Тахрир аш-Шам” (Джебхат ан-Нусра) в провинция Алепо и в северната част на Идлиб.
Във вторник радикалите от ДТС превзели бившата база на 46-а бригада в югозападната част на Алепо, принуждавайки ХТШ да отстъпи още на юг към границата с провинция Идлиб. Това е втората голяма загуба за терористите от ХТШ за понеделник и вторник. Преди това ДТС изтласкали „Тахрир аш-Шам” от важния град Дарет Изза в западната част на провинция Алепо.
 

Преди това ДТС превзе от „Нусрите” авиобазата „Тафтаназ” и още 10 града. „Нусрите” си го върнаха, като овладяха базата за бронирана техника край град Маарет Мисрин.
 
В сряда обаче джихадистите от „Хайят Тахрир аш-Шам” предприеха масово контранастъпление в Северен Идлиб срещу райони, контролирани от „Джебхат Тахрир Сурия”, като превзе поне четири градчета след скоротечни боеве.
 
Снощи (сряда) ДТС атакувала селището Атма, което е едно от най-важните градчета на турската граница.
 
Превод и редакция: БЛИЦ