Британската полиция започна най-мащабната операция в историята си в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Лондон утре, 2 април, пише “Дейли телеграф”.
В рамките на операцията по обезпечаването на сигурността на срещата на Г-20 по улиците на Лондон ще излязат 3 000 полицаи. Броят им ще бъде удвоен, ако възникнат масови безредици. Възможно е на 2 април британските полицаи за първи път да използват електрошоковите пистолети Taser срещу демонстранти. Разходите по операцията възлизат на 7 милиона британски лири.
Противници на срещата на Г-20 вече заявиха, че в условията на световна финансова криза е трябвало да се похарчат по-малко пари за организацията на проявата.
Очаква се в протестните акции утре да участват около 2 000 привърженици на 8 организации. Митингите лесно могат да прераснат в масови безредици. Полицията вече е определила 136 от най-опасните места в Лондон, сред които са сгради на големи банки, правни кантори и магазини за оръжие.
На лондонската среща държавните глави на страните от Г-20 ще обсъдят пътищата за излизане от световната икономическа криза, припомня ЛентаРу. /БЛИЦ