Разкрита е нова предполагаема причина за смъртта на Краля на рока Елвис Пресли, предават световните осведомителни агенции.

В новата книга на историка Сали Хедел "Елвис: Роден да умре млад", се казва, че певецът е починал не поради проблеми с алкохола и наркотиците - както се смяташе досега, а поради множество генетични заболявания.

От поредица документи, публикувани в книгата, става ясно, че неговите баба и дядо са били братовчеди, а трима от роднините му по майчина линия са починали в ранна възраст. Майка му Гладис също умира много млада.

Според историка Пресли е имал девет сериозни хронични заболявания, като пет от тях са били вродени. Тази нова информация за разклатеното здраве на Пресли може да промени възприятието на феновете към певеца, който иначе е възприеман като "рок енд рол човек, който е починал в банята си от твърде много хапчета".

А всъщност Кралят на рока се е опитвал да скрие множеството си здравословни проблеми, сред които безсъние, имунодефицит, заболяване на дебелото черво, и заболявания на белите дробове и черния дроб.

Елвис Пресли умира на 16 август 1977 г. на 42-годишна възраст от сърдечен удар, макар истинската причина за смъртта му и до днес да буни духовете. Пресли е включен в Книгата на рекордите на Гинес като изпълнител с най-много хитови албуми - 97.