Китайски блогър инсценира пътнотранспортно произшествие, за да заснеме вирусно видео за социалната мрежа Weibo, съобщава South China Morning Post. 26-годишният мъж, известен просто като Чао, се престорил, че е блъснал жена с електрически скутер със своето Lamborghini в час пик на кръстовище в гр. Джънджоу.

Жената се мятала артистично по асфалта, "страдайки" от непоносими болки, докато приятел на Чао снимал с телефона си. Целта била да се увеличи популярността на страницата на блогъра в Weibo - китайска социална мрежа от типа на Twitter.

Блогър блъсна майка си заради лайкове

Постановката обаче не се развила по план. Снимките на "катастрофата" довели до гигантско задръстване, в което автомобилистите трябвало да висят повече от 40 минути. Шофьори веднага заподозрели нещо гнило, тъй като Чао бил доста известен в някои кръгове, и повикали полиция.

Органите на реда установили, че "жертвата" е 55-годишната майка на блогъра, а "трагедията" заснема негов приятел на име Лю. Творческото трио било арестувано и ще прекара пет денонощия зад решетките за "нарушаване на обществения ред", за което ще плати и глоба в размер на 200 юана (€25).