Украинският президент Володимир Зеленски посети военни части на фронтовата линия в Харковска област в сeвероизточната част на страната, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е първото пътуване на Зеленски извън Киев, откакто Русия нахлу в Украйна.

Според съобщение от офиса на украинския президент по време на работно пътуване до Харковска област той е посетил фронтовите позиции в източната част на страната и е връчил държавни награди на военните. 

"Вие рискувате живота си за всички нас и за нашата страна" - с тези думи се е обърнал Зеленски към военните, съобщават още от офиса на президента на Украйна.

Агенция УНИАН съобщава, че в Харков Зеленски е провел съвещание, посветено на възстановяването на жилищата и инфраструктурата. По думите на Зеленски трябва да бъде обсъден евентуален отказ от панелните блокове, особено на разрушените територии.

Според държавния глава строежът на съвременни жилища е възможност за модернизиране на страната и градовете в Украйна.

Руската инвазия е засегнала над 2200 жилищни блокове в Харковска област, 225 са напълно разрушени. Над 30 процента от територията на региона в момента е окупирана, по данни на украинските власти.