Голямо мнозинство от гърците биха желали да се ваксинират срещу Covid-19, според проучване, публикувано днес от информационния портал "Политикъл", съобщава ДПА.

Около 74 процента от анкетираните са заявили, че искат да бъдат ваксинирани, а 22 процента са изразили опасения или са заявили, че не искат да се имунизират, според проучването, проведено сред около 1000 души от "Опиниън пол".

Анкетата показва нарастване на желаещите да се ваксинират в сравнение с предишно проучване от декември, когато 67 процента от анкетираните са изразили такова желание.


Цифрите свидетелстват за промяна в общественото мнение по отношение на ваксините, като се има предвид, че през септември 42 процента от хората не са искали да се ваксинират.

Според правителството около 50 000 души вече са ваксинирани в Гърция.

Общественият живот в страната остава като цяло блокиран, като само супермаркетите и аптеките имат право да работят.

Всеки, който иска да излезе на улицата - например за да отиде на лекар, да напазарува хранителни продукти, да се погрижи за възрастен роднина или да спортува - трябва да информира властите с текстово съобщение.

Наложеният през ноември локдаун ще продължи най-малко до 18 януари.

Властите съобщиха за 444 нови случая на коронавирусна инфекция вчера. Над 5300 души са починали от Covid-19 от началото на пандемията.