Мистериозно подводно видео, заснето в Мексиканския залив през 2019 г. на дълбочина от около 1700 метра, внезапно се появи в мрежата. Коментаторите спорят дали обектът в кадрите е неидентифициран подводен обект (ООН) или някакъв вид морско създание.

Това видео беше публикувано в канала за подводни изследвания в YouTube с интервю с пилота на ROV Chase Loops, който засне видеото.

Много често чуваме за наблюдения на летящи неидентифицирани обекти (НЛО), но не забравяйте, че съществуват и подводни обекти и, както се оказва, спокойно плуват в дълбините на океаните.

И така, във видеото можете да видите кръгъл обект, който се движи бързо до подводното превозно средство, от което е направено видеото.

Реакцията на видеото беше смесена, като някои подкрепяха теорията за НПО, докато други предполагаха, че обектът може да е морско създание, вероятно вид скат.

Пилотът на апарата не е съгласен с последната интерпретация.

„Прекарахме хиляди часове в търсене под вода в тези райони и знаем как изглежда рибата и е много ясно, че не е риба“, каза той.

Лупс също отбеляза, че обектът изглежда има две дупки отстрани и се движи със скорост, необичайна за морския живот на тази дълбочина.

„Ако нещо органично се движи с такава скорост и на такава дълбочина, ще видите някакво движение, но тук не виждате нищо от това“, твърди той.

Истинската природа на обекта остава неясна, така че потребителите трябва да направят свои собствени заключения. Тъй като 95% от обема на океана все още е неизследван, е много вероятно на дъното на дълбокото море да има неща , за които нямаме представа.

НПО са уникални с това, че демонстрират способността лесно да преминават през различни среди, като например от небето към водата или обратно. 

Гледайки ги, човек има чувството, че това по никакъв начин не се отразява на тяхната функционалност или маневреност. Ненапразно учените по НЛО признават, че тези обекти нарушават законите на физиката .

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук