Лекари направиха спешно секцио на 48-годишна жена, тъй като решиха, че тя е в последните месеци на бременността. Оказва се, че жената въобще не била бременна, пише "Дейли Мейл".

Адел Барбур претърпяла пътен инцидент на магистрала близо до град Линкълн, Англия. Тя се опитала да завие надясно, не забеляза приближаващата се „Тойота“ и се врязала в друга кола. Когато линейката пристигнала на мястото, спасителите извадиха жената от колата. Тя се оплакала от болки в гърба и претърпяла сърдечен удар.


Лекарите забелязали големия й корем и си помислили, че жената е в последните месеци на бременността. Жертвата вече била припаднала. Те решили да се направи спешно секцио, но по време на операцията се оказало, че Адел изобщо не очаква дете. Формата на корема й била в резултат от лечението на spina bifida (буквално раздвоен гръбначен стълб), която претърпяла в детска възраст.


Когато жената умряла в болницата, разследването започнало. Съдебният лекар попитал за легитимността на действията на лекарите. Въпреки това причината за смъртта се оказала разкъсване на аортата, получено по време на инцидента.

Превод: БЛИЦ