Израелският премиер Бенямин Нетаняху е казал на Тереза Мей, че Иран и опитите му да засили военното си присъствие в Сирия са основната заплаха за Близкия изток. Това съобщи самият Нетаняху на редовното заседание на правителството на Израел, предаде ТАСС.

"Разговарях с Мей снощи и казах, че основният елемент, който подкопава стабилността в Близкия изток повече от всичко е Иран, а президентът на Сирия Башар ал Асад трябва да разбере, че като позволява на Иран и неговите марионетки да създават военно присъствие в Сирия, поставят под заплаха и Сирия, и стабилността на целия регион", казал Нетаняху според съобщение на неговата канцелария.
 
В разговора си с Мей по повод ракетните удари на Великобритания, САЩ и Франция срещу Сирия в събота сутринта, Нетаняху е казал още, че приветства решението на трите страни да действат. Той е отбелязал, че политиката на "нулева толерантност към използването на неконвенционално оръжие" трябва да обхваща и мерки против "възникването на ядрен потенциал у терористични държави и групировки".