Историята на една необикновена 93-годишна жена обикаля света и дава инспирация на хората. За Баба Ирма разказва внучката й Елиза, която споделя пост на стената си във Фейсбук и дори не предполага до колко хора ще достигне той."Това е моята баба Ирма. 93-годишно момиче, което тази вечер отлетя за Кения. Не, не отива на почивка в някое туристическото селище, където да я глезят и обслужват, а предприе 3-седмично пътуване, за да помага на деца в сиропиталище. Разказвам ви за нея, защо тя вярва, че винаги трябва да набавяме щипка адреналин в живота си, за да живеем, а не да преживяваме. Погледнете я … кой може да я спре? Обичам я”, пише Елиза.И от този момент нататък хората по света не спират да споделят тази толкова невероятна история. 

"Не си въобразявах, че всичко това ще се случи - казва Елиза - майка ми изпрати снимките от летището и видях баба ми с червения си куфар и се почувствах толкова горда, че написах този пост."

Баба Ирма живее съвсем не е имала лек живот. Тя останала вдовица на 26-годишна възраст, с три деца, а след това изгубила дъщеря си. 

"Баба ми винаги е обичала живота и никога не е спирала на нищо, тя е посветила живота си на семейството и помага на хората около нея - казва Елиза - За мен това винаги е било пример", признава гордата внучка. 

Превод БЛИЦ