35 момичета на възраст между 12 и 17 години са станали жертва на сексуално насилие от чуждестранни младежи на шведски музикален фестивал в Карлстад в петък и събота вечер, съобщава подробности „Дейли мейл“. Шведската полиция каза, че е получила информация за 27 случая на сексуални посегателства срещу момичета или млади жени от 12 до 20 години, извършени по време на музикален фестивал, предаде и Асошиейтед прес. Арестувани все още нямало. 
На събитието са присъствали хиляди хора, защото входът е бил свободен. Някои от жертвите споделиха, че са ги целунали и опипали насила чуждестранни младежи. Те направиха асоциация със сексуалното посегателство в Кьолн на Нова година.

Органите на реда коментират, че извършителите са "млади мъже - чужденци". Арестувани са две момчета, които живеят в близкия център за предоставяне на убежище на непридружени деца бежанци.

Едната от жертвите,17-годишна девойка, споделя как е усетила някой да я опипва, докато тя танцувала. Когато се е обърнала и попитала кой я докосва, всички са отричали.

"Бях права и танцувах, когато един човек дойде отзад, хвана ме, дръпна ме надолу и започна да се поклаща срещу тялото ми, беше ужасно", разказва друга потърпевша от фестивала.