Сексуалните престъпления, извършвани от мигранти край обществените басейни в Германия стават все повече и предизвикват „сериозна загриженост“, пише в. „Дейли Мейл“, позовавайки се на информация от изтекъл таен доклад, цитиран от „Билд“. Автентичността на тайния доклад е била потвърдена от  властите в Дюселдорф.
Документът подчертава сериозното притеснение относно изнасилванията и сексуалното малтретиране на деца. Докладът излиза на бял свят само няколко месеца след ужаса в Кьолн, където в навечерието на Нова Година стотици жени бяха обект на сексуално посегателство от мародерски банди от мигранти и по-малко от месец, след като мигрант от Ирак беше вкаран в затвора за изнасилване на 10-годишно момченце в плувен басейн в Австрия, съобщи Vesti.bg.
 
Вътрешният доклад е бил издаден от служителите на Комисариат 12, който отговаря за сексуални престъпления и изчезнали хора, и гласи: „К12 може да потвърди скока на сексуалните престъпления в тези заведения. По-специално изнасилванията и сексуалното малтретиране на деца в обществените плувни басейни ни дават сериозна причина за безпокойство.
 
В по-голямата си част извършителите са мигранти“. В много градове, включително Мюнхен и Берлин на много езици са били поставени съобщения, които гласят, че жени, носещи оскъдни бански костюми не алармират, че са на разположение за секс и не трябва да бъдат докосвани.
 
Властите призоваха за спокойствие след публикуването на доклада от Дюселдорф и подчертаха, че полагат все повече и повече усилия да образоват младите мигранти мъже за правата на жените и децата в Германия.
 
Наскоро в Австрия 13-годишно момиче съобщи, че е било изнасилено от мигрант, но впоследствие няколко пъти промени версията си и в крайна сметка се оказа, че това не е истина.
 
Не такъв обаче е случаят от декември миналата година, когато 10-годишно момченце беше изнасилено от 20-годишен имигрант от Ирак в съблекалнята на плувен басейн в съседна Австрия.
 
Момченцето само отива да каже за нападението на спасителя край басейна, а полицията е втрещена от наглостта на 20-годишния иракчанин, който продължава да се забавлява край басейна, когато полицаите идват да го арестуват.
 
Иракчанинът казал на органите на реда, че е извършил престъплението по „спешен медицински случай“, тъй като не е правил секс от четири месеца.
 
Мигрантът беше заплашен от 15-годишна присъда, но получи само 6 години зад решетките, вероятно заради по-младата му възраст и предишно добро поведение. Съдът също така е взел под внимание и „неблагоприятните условия на живот“ за иракчанина.